top of page

Puhtaassa maalaisilmassa viljeltyä lähiruokaa

Kaikki viljely tilalla on luomuviljelyä. Se tarkoittaa, ettei viljelyssä käytetä mitään
kemiallisia lannotteita tai torjunta-aineita.

monika-grabkowska-zxZU1Hn3vSU-unsplash_edited.jpg

Mansikkaa

Luomumansikka on Heponiemen tilan päätuote. Mansikoita on myynnissä satokauden aikaan kahvilassa litran rasioissa. Isommat määrät, sekä itsepoiminta kannattaa varata etukäteen. Aina voi tiedustella päivän tilannetta. 

Tämän kesän viljelyssä lajikkeina on Polkaa, vähän Sonataa ja Koronaa sekä Bountya.

green-peas-on-white-ceramic-bowl-768089.

Hernettä

Kesällä 2023 viljeltävävät herneet ovat lajikkeeltaan Onwar. Lajike on mukavan makea, hyvänmakuinen syöntiherne. Onward on Suomen suosituin hernelajike, eikä meidänkään mielestä mitenkään syyttä! 

Herneen siemenien kylväminen aloitetaan heti maan lämmettyä. Siemeniä laitetaan maahan useissa erissä, näin saadaan nauttia herneen satokaudestakin pidempään. Tukikasvina hernepellolla käytetään kauraa. 

Hernettä voi tulla myös itsepoimimaan sen satokauden aikana. Sitä saa myös valmiiksi poimittuna tilalta ja mahdollisesti lähialueen kaupoistakin riippuen sadosta.

kolar-io-YNP2p8bAflo-unsplash_edited.jpg

Perunaa

Mullan tuoksu, tuore peruna, löytämisen ilo. Koe nostalginen hetki perunapenkissä. Heponiemen tilalle ovat tervetulleita myös kuokkavieraat satokauden aikaan!


Kesällä 2023

Perunalajike on Paroli, joka on aikainen, hyvä keittämisen kestävä yleisperuna, josta kuulemma hyvä pottumuusikin tulee. Uusi tuttavuus meille, mutta odotukset korkealla! :)

Perunalajikkeemme vaihtelevat vuosittain siemenperunoiden saatavuuden mukaan. 


Lajikkeet valitaan huolella ja myös sen mukaan, mitkä ovat kestäviä lajikkeita luomuviljelyyn. Lajikkeen lehtiruton kestävyys ja alttius perunaruvelle vaikuttavat lajikevalinnoissa.


Perunan satokauden aikana sitä  nostetaan maasta päivittäin myytäväksi asiakkaille. Perunoita voi ostaa tilalta suoraan - taatusti tuoreena! 


Syksyn jo ollessa pitkällä, maasta nostetaan perunan pääsato, joka myös myydään  suoraan asiakkaille.

Nämä ns. talviperunat pakataan 5 Kg:n ja 10 Kg:n säkkeihin. 

markus-spiske-6hDDnisCRMk-unsplash_edite

Valkosipulia ja jotain muutakin..

Vanhan navetan kivijalan suojassa, valokatteen alla kasvaa yrttejä. Tulevana kesänä saatavilla on mm. sitruunamelissaa, persiljaa, tilliä, ruohosipulia ja rucolasalaattia. Maissin- ja vesimelonin viljelyä kokeillaan myös pienimuotoisesti. 


Kesällä 2023 avomaalla kasvaa valkosipuli ja pienellä alalla porkkanaa.

Satokausi: All Products
bottom of page